Landskonferanse 2025

Bli med til Fornebu!

Det er med stor glede at vi inviterer til landskonferanse 2. – 4. mai 2025 på Fornebu i Bærum.

Landskonferansen er det største høydepunktet gjennom året hvor medlemmer på tvers av hele landet kan møtes for å bli oppdatert innen behandling av lymfekreft, dele erfaringer, og knytte varige bånd. Landskonferansen er en god møteplass for nye medlemmer hvor de kan bli kjent med foreningen og andre engasjerte medlemmer. Om du har vært med før eller deltar for første gang, skal vi gjøre vårt ytterste for at du skal få en helg som oppleves som meningsfull, lærerik og støttende.

Landskonferansen er også en viktig møteplass for deg som er pårørende. Vi vet at det kan være en svært krevende situasjon å være pårørende for en som har kreft, og vi vet også at det gjør godt å møte andre som er eller har vært i samme situasjon.

Neste års landskonferanse holdes på Scandic Fornebu i Bærum. Fornebu er et nytt og spennende område i Bærum med gode turmuligheter og turstier i nærmiljøet. Det er lagt opp til ulike utflukter lørdag ettermiddag. Det blir anledning til en båttur hvor man kan se Oslo og områdene rundt fra sjøen. Det vil også være muligheter for å få omvisning på Henie Onstad kunstmuseum. En buss vil kjøre deltakerne til museet hvor det vil være guidet omvisning. Det er faste utstillinger som Yayoi Kusama, Sonia Henie og Merz! I tillegg vil det være utstilling med «Sveaas Samlingen» som er et samarbeid med Kistefos museet. For de som ønsker å utforske Fornebu og ha en rolig ettermiddag er det flere turmuligheter i nærmiljøet samt et rikt kafe- og restaurantliv.

Det faglige programmet i 2025 vil ha fokus på den fantastiske utviklingen innen lymfekreftbehandling. Vi skal høre om hva som var standard behandling tidligere, høre om hva som er tilgjengelig nå før vi avslutter med å høre om hva vi kan forvente oss i fremtiden. Vi håper dette vil engasjere dere alle og gi håp for fremtiden.

Egenandelen for denne opplevelsesrike helgen er kr 2250, og for det får du to overnattinger fra fredag til søndag, alle måltider fra middag fredag til lunsj på søndag, et innholdsrikt faglig innhold, muligheten til å delta på en lørdagsaktivitet og en festmiddag med underholdning lørdag kveld i hyggelig selskap.

I forbindelse med landskonferansen arrangeres også landsmøtet fredag ettermiddag. Er du opptatt av hvilken retning foreningen bør ta, kan du være med her og avgi din stemme på sakene som tas opp. Landsmøtet er åpent for alle medlemmer og vi ønsker at alle deltar og engasjerer seg. Har du forslag til saker som bør tas opp må disse være sendt til hovedstyret senest seks uker tidligere.

Vi gleder oss til en minneverdig og opplevelsesrik helg og håper å se deg der. Velkommen!

En smakebit på foredragsholderne

Ole Petter Hjelle
Ole Petter Hjelle er lege, hjerneforsker og forfatter, kjent for sine bøker om helse, kosthold og fysisk aktivitet. Han har en doktorgrad i nevrobiologi og har tidligere bakgrunn som fastlege. For tiden er han førstelektor ved Universitetet i Sørøst-Norge, der han forsker og underviser ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap.

I tillegg til hans faglige bakgrunn, har han også erfaring som toppidrettsutøver med meritter som NM-gull i maraton. Disse erfaringene bygger han på i sitt arbeid som profesjonell foredragsholder, og i 2016 ble han kåret av Morgenblandet til en av landets beste formidlere.

Harald Holte
Harald Holte er tidligere overlege og spesialist i onkologi, og er kjent for sitt fremragende arbeid innen behandling og forskning på lymfomer. Holte var nestor ved Avdeling for kreftbehandling på Oslo universitetssykehus, hvor han begynte å arbeide i 1981, og har siden vært en sentral skikkelse i lymfom-miljøet i Norge og i Norden.

Holte har spilt en viktig rolle i utviklingen av CAR-T celleterapi for lymfekreft, som er en avansert behandlingsmetode som kombinerer genmodifisering og immunterapi i behandlingen av blod- og lymfekrefter.

Arne Kolstad
Arne Kolstad er en anerkjent onkolog og spesialist innen lymfekreft, med over 18 års erfaring som fagansvarlig overlege for lymfekreft ved Oslo universitetssykehus. Som del av fagmiljøet ved OUS, har han stått i spissen på forskningen på CAR-T, en innovativ behandlingsmetode for lymfekreft.

Kolstad har også vært leder av Norsk lymfomgruppe i 13 år, og ledet blant annet arbeidet med å lage pakkeforløpet for pasienter med lymfom. I dag er han professor ved NTNU og tilknyttet Kreftavdelingen ved Sykehuset Innlandet, der han fortsetter sitt arbeid som overlege og onkolog.

Martin Maisenhölder
Martin Maisenhölder er overlege og onkolog ved Kreftavdelingen på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) og førsteamanuensis ved Institutt for helse- og omsorgsfag ved Universitetet i Tromsø. Maisenhölder er en av Norges fremste eksperter på behandling av lymfekreft og har vært en viktig fagstemme i utviklingen av nasjonale retningslinjer for diagnostikk, behandling og oppfølging av lymfekreftpasienter.

For tiden arbeider han med å sertifisere UNN som et av Norges første sykehus til å tilby CAR-T celleterapi for behandling av lymfekreft, med planlagt oppstart vinteren/våren 2025. CAR-T er en banebrytende ny behandlingsmetode for lymfekreft, der man tar i bruk genmodifiserte immunceller for å angripe kreftcellene i kroppen til en pasient.

Program

Fredag 2. mai
Kl. 15.00 Innsjekk
Kl. 16.00 Det settes opp busser fra Oslo sentrum
Kl. 18.00 Landsmøte
Kl. 20.00 Felles middag

Lørdag 3. mai
Kl. 09.00 – 13.00 Landskonferanse med faglig program og lunsj
Kl. 13.00 – 17.00 Utflukter
Kl. 19.30 Aperitiff og festmiddag

Søndag 4. mai
Kl. 09.00 – 12.00 Landskonferanse med faglig program
Kl. 12.00 Lunsj og avreise

Scandic Fornebu

Her er du nær naturen med aktiviteter for alle. Flotte uteområder rett utenfor døren med strender, turløyper, windsurfing og innendørs golf. Hotellet er blant Østlandets største konferansehotell med kapasitet på opptil 1350 personer.

Les mer her

Del siden på sosiale medier:

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her