Utflukt til Nordvegen Historiesenter på Avaldsnes

Aktivitet detaljer

  • lørdag | 20. juni 2015
  • 12:00

Lymfekreftforeningen Rogaland inviterer til Nordvegen Historiesenter. Her får du høre historien om hvordan Avaldsnes ble Norges eldste Kongesete. Du møter Harald Hårfagre som presenterer deg for de herskerne som satt og kontrollerte Nordvegen fra Avaldsnes – helt fra fra bronsealderen til inn i middelalderen. Noen av disse herskerne kjenner vi fra kongesagaer, heltesagaer og gamle kvad. Andre kjenner vi fra arkeologien.

Her får du også se inn i den magiske verden som folk en gang trodde var virkelig. Du møter seidmenn, skjoldmøyer, og norrøne guder. For å fortelle historiene bruker vi film, lyd, lys, figurer og gjenstander. VELKOMMEN TIL ET SPENNENDE BESØK!

Etter dette blir det lunsj.

For reisende fra Stavangersiden av Boknafjorden organiserer vi transport med privatbiler. Vi ber derfor om at du i påmeldingen gir beskjed om du trenger transport, eller om du kanskje har plass i din bil til passasjerer. Sjåfør får dekket reiseutgiftene etter Lymfekreftforeningens satser.

Avreise fra Esso-stasjonen i Tjensvollkrysset for sjåfører og passasjerer kl. 10 .30 – møt frem i god tid før dette.
Retur fra Arsvågen kl. 15:00 – eller 15:30

Nordvegen Historiesenter vil ha bekreftelse på antall personer senest to uker før besøket. Vi ber derfor om påmelding til Kari Strøm,kari_strom@hotmail.com, eller sms på telefon 417 62 768 innen torsdag 4. juni.

Vi håper riktig mange av dere vil være med på turen, og ønsker dere hjertelig velkommen.

Hilsen Styret

Loading...